Thursday, October 8, 2009

Valmennusryhmän treenit 7.10.09


Tänään oli valmentajan vetämät treenit ja tutustuessa rata tuntui hankalalta. Se tehtiin kahdessa pätkässä, 1-10 ja 11-20.

+ Yhteistyö tuntui kivalta ja homma agilitylta

+ Kolmoshypyn kaarre tosi lyhyt

+ Lähetys kepeiltä vitoshypylle onnistui hyvin ja pääsin vastaanottamaan seiskahypyn lähelle koska Bugi haki kutoshypyn itsenäisesti.

+ Takaakierto kasille meni kivasti, sen jälkeen twisti, tosin pitää pitää huolta omasta rintamasuunnasta ettei Bugi ajaudu liian pitkälle esteen suuntaisesti.

+ Kepeillä ei tainnut kertaakaan tulla liian aikaisin pois, tosin lähetyksissä pitää olla tarkkana että ottaa tarpeeksi kauas alusta, muuten se sujahtaa sisään mistä ekana pääsee (kerrankin mulla on kepeistä tykkäävä koira!).

- Kepeillä lisää töitä, häiriöitä sekä esteen kautta lähestymisiä & häiriöitä. Nyt oma takaaleikkaus tuppasi häiritsemään Bugia aina kun tultiin esteen kautta, ilman estettä onnistui hyvin.

- Vielä lisää sivuttaisetäisyysharjoitteita ja luottamusta koiraan

- Ohjaajalle twistissä esteen taakse "piiloutumista" ja siitä selviytymistä seuraavalle esteelle (hypyllä no 8)

- Malttia täyskäännöksiin (odota koiraa) jotta koiralle saadaan mahdollisimman pienet kaarteet (hypyllä 14)

- Ohjaajan asennetta tulee pikkuhiljaa muuttaa skarpimpaan suuntaan harkoissa, nyt ero harkkojen ja kisatilanteen välillä on liian suuri.

Kontaktit tarkistettiin erikseen, ja olen jo jonkin aikaa mietiskellyt ettei taida olla kriteerit mulla ihan kohdallaan. Periaatteessa kontaktitilla pitäisi tehdä nose touch, mutta Bugia on palkattu myös two-on-two-off asennosta sekaisin nose touchin kanssa. Ihmekös menee pienen koiran pää sekaisin. Kontaktiharjoituksessa piti tehdä juuri niin kuin harjoittelee, ja ihanasti Bugi toi kaikki osaamansa variaatiot esille (jalka sivuun, koko takapuoli sivuun, liian aikainen lähtö, kunnon loikka aalta) .

Nyt siis palataan kunnon nose touchin harjoitteluun ja aletaan vaatimaan sitä harkoissa. Lisäksi fyssarilta saadut takaosan hallintaharjoitukset toivottavasti helpottavat puomilla ja keinulla pysymistä. Tehtävälistalla on myös jo jonkin aikaa kummitellut lähtöluvan vahvistaminen (ei vaan olevanas ole löytynyt aikaa) joka nyt saa nousta prioriteetissa vähän ylöspäin. Näillä toivottavasti saadaan kontaktisuoritusta vähän paranemaan nykyisestä varsin surkeasta tilastaan...

1 comment:

Elina said...

Nämä treenit kyllä auttoivat namitätiäkin kehittymään :D Nyt ehkä Bugi saa niitä namejakin kontakteilla oikeaan aikaan...