Sunday, June 10, 2007

Kotitreenit 10.6.07

Keppien sisäänmenoja naksulla. Pystyn lähettämään jo parin metrin päästä, mutta jos otan hypyn ennen keppejä, Bugi menee ohi. Samoin jos otan kepit vauhdilla itse keppien vasemmalla puolella, ohituksia sattuu usein. Siispä lisää vasemmalta puolelta lähetyksiä, seuraavaksi lisätään ohjaajan vauhtia yhtälöön.

Yksittäinen hyppy (55 cm). Takaakiertoja, takaaleikkauksia, poispäin käännöksiä. Kaikki ok. Bugi tuli kerran takaakierrossa riman alta, mutta seuraavalla kerralla korjasi.

Kämmenen kosketuksia. Sain kestoa lisättyä aavistuksen, mutta sen kylkiäisenä Bugi myös nuolee kämmenessä olevaa targettia. Täytyy katsoa mihin tuo johtaa ja josko nuoleminen jäisi pois.

Takajalkojen liikuttamista. Olin eri paikassa ja tuntui ettei viimekertaisesta ollut jäänyt mitään muistiin. Tuntuu tosi hankalalta opettaa tuota Bugille, mutta katsotaan josko jo ensi kerralla olisi jotain edistystä havaittavissa.

**********************

Illan viilennettyä kävin vielä pikaisesti kentällä. Tein 8- muotoisen hyppyradan. Rimat olivat vinottain (alempi puoli ympyrän keskustaan päin ohjaamassa hyppyjä sisäkaarteeseen. Jostain syystä kasin ylin ja alin hyppy olivat sellaisia että niissä putosi rima. Korjasin mitään sanomatta yhden hypyn takaa ja naksautin kun hyppy onnistui. Pitää tehdä muutama hyppyseminaarista opittu harkka ja katsoa missä vika (vai onko kyseessä se että koira ottaa ohjaajasta häiriötä... joka tapauksessa tuosta pitää päästä eroon).

Keinulla Bugilla on ongelmana se että se tiputtaa takapuolensa keinun toiselta puolelta maahan. Käytin apuverkkoa niin että takapuolta ei pystynyt pudottamaan. Koira oli hihnassa. Samalla käytin kämmentargettia maassa (eli ympyrän muotoista väritöntä muovinkappaletta). Hyvin Bugi bongasi targetin maastakin (toki vavistin sitä maassa ennen kuin mentiin itse keinulle).

Puomin tein samaan tyyliin, nyt vain oli esteen siiveke varmistamassa kontaktipinnalla pysymisen.

Vielä muutama lähetys kepeille (noin 60 % onnistui, pitää siis vahvistaa vielä helpommalla lähetyksellä).

Huomenna onkin Bugilla lepopäivä, sillä tiistaina on seuran treenit.

No comments: