Tuesday, June 19, 2007

Treenit 19.6.07

Muurin kertausta. Samalla korkeudella mihin edellisellä kerralla jäätiin (noin 5 senttiä virallisesta korkeudesta). Molemmin puolin ohjaten ok. Sitten päätin kokeilla oikeita palikoita. Eikun palikat lensi. Luulen että jotenkin tuo meidän muurin muoto on nyt pinttynyt Bugin päähän niin että normaaleilla palikoilla se luulee että ne tulee hypätä löysästi takajalat roikkuen.

Otin heti päällimmäisen palikan pois ja palasin edelliseen. Nyt oikelta puolelta ohjaten ok, mutta vasemmalta puolelta ohjaten Bugi selkeästi jarrutti ennen muuria ja tietenkin pudotti palikat. Kokeilin vedättämällä eli kutsuin selkeästi muurin toiselta puolelta lelu kädessä ja selkä koiraan päin, niin palikat pysyivät! Tuota enemmän en uskaltanut ottaa, voipi olla että en ota oikeaa korkeutta ollenkaan ennen kisaa ja toivon vaan että kisapaikan muuri on selkeästi erinäköinen kuin meidän (tai hieman matalampi).

Lyhyttä rataa: S -muotinen rata (kts. kuva, vaaleat ja mustat pallot) lähetys hypylle, josta täyskäännös toiselle hypylle takaisinpäin, siitä mutkaputkeen takaaleikkauksella ja renkaalle joka oli suorassa linjassa putken päästä katsottuna. Eka hyppy 65 cm, toinen 60 cm. Lähettyy todella hyvin putkelle eikä hypyissäkään ollut ongelmia. Sitten tein saman toiseen suuntaan, tarkoituksena tehdä sylikäännös kun koira tulee putkelta hypylle ja kääntyy takaisinpäin toiselle hypylle. Ahtauduin liian lähelle ensimmäistä hyppyä jolloin rima tuli alas, mutta sylikäännös meni hyvin. Otin uudestaan saman pysyen paljon kauempana hypystä, jolloin myös rima pysyi ylhäällä.

Pikakertaus kontaktiesteillä. Tein kaikki kerran ja olin jo aiemmin vienyt kaikkiin namilautaset targetiksi. Sekä keinulla että Aa:lla takapuoli pysyi hyvin esteellä, mutta puomilla se lipesi taas alas.

Kolmen hypyn suora (vaaleat neliöt) josta käännyttiin vasemmalle putkeen, hyppykorkeudet 65 cm, 65 cm, 60 cm. Jo ohjatessani kävi mielessä että nyt tulee rima alas kun käänsin voimakkaasti vartaloani koiran ollessa viimeisen hypyn päällä. Ja niinhän se tuli. Uusintakierroksella rima pysyi kun ohjasin hieman maltillisemmin.



Tällä kertaa olin yksin Bugin kanssa harkkaamassa, joten selkeästi tuli taas tehtyä liikaa (vaikka pidinkin tauon välissä) sillä illalla on vielä seuran treenit. Pitääkin muistaa aina ottaa edes yksi muu koira mukaan harkkaamaan niin tulee väkisinkin tehtyä tarpeeksi vähän.

No comments: