Saturday, September 26, 2009

Niina-Liina Linnan koulutus


Aivan mahtava koulutus. Hieman tuli lisävalaistusta siihen miten tuo otus kulkee ja muutama a-haa elämyskin (jotka varmasti joku muukin on joskus sanonut, mutta jotka ehtii aina välillä unohtamaan...)!

Lyhyesti tärkeimmät muistettavat asiat:
- Käsien ylenmääräinen liikuttelu tai tässä-sanan hokeminen hypyn päällä aiheuttaa riman pudotuksen. Pitää yrittää keskittää tässä-sana estettä ennen ja jälkeen, ei silloin kun koira on ilmassa. Kädet pidetään myös vakaina silloin kun koira on esteen päällä, vaikka muuten saa liikkua reippaastikin.
- Hartialinjan looginen käyttö. Luulin ettei Bugi käänny, mutta ongelma olikin siinä että se ei saanut informaatiota tarpeeksi aikaisin. Kun tarpeeksi selkeästi näyttää jo EDELLISELLÄ esteellä minne ollaan matkalla, voin aivan huoletta lähettää koiran suorittamaan estettä, ja jatkaa matkaa rintakehä menosuuntaan päin (ennen ajattelin että saan sen kääntymään vain kääntämällä rintakehän koiraa kohden, mutta tämähän aiheuttaa nopealla koiralla kaikennäköistä epävarmuutta ja hakemista). Tämä myös helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti omaa juoksemista kun ei tarvitse olla koko ajan kääntämässä hartialinjaa eesuntaasen.
- Bugi eteni ja irtosi yllättävän hyvin kun saatiin hartialinja ja menosuunta oikeaksi. Jopa niin hyvin että pystyin leieröimään estevälin 8-9 hypyn 3 oikealta puolelta, ja ehdin tekemään jopa persjätön pituuden ja okserin väliin. Hallelujaa! Pitää vaan luottaa koiraan ja siihen että se menee ja osaa.
- Okseri onnistui joka kerta ja muistin tehdä takaaleikkaukset tarpeeksi aikaisin.
- Kontakteilla käytin namia tai targettia, ne onnistuivatkin suht ok.
- Bugi jaksoi todella hyvin leikkiä koko n. 25 minuuttia mitä yksi treenikerta kesti. Loppua kohden kylläkään ei lelut enää niin kiinnostaneet, mutta pienen tauon jälkeen se oli taas ihan intona.
- Rata oli pitkä ja rankka, mutta yllättävän hyvin jaksoi sekä koira että ohjaaja loppuun asti.

No comments: