Sunday, September 13, 2009

Treeniätreeniä

Taas treenattiin kotikentällä. Tällä kertaa aiheena oli pituuden jälkeinen tiukka käännös (joita on nyt ykkösissä näkynyt tosi paljon), sekä tietty kontaktit ja päätteeksi tutuksi tullutta pujotteluharkkaa.

Käännös meni suht ok vaikka sinne tultiin pitkän suoran kautta, kunhan vaan olin jo paljon ennen pituutta kääntynyt koiraa kohti. Vähän myöhästyin pituuden jälkeiseltä hypyltä, mutta sain koiran kuitenkin kääntymään sinne, ja sen jälkeen tiukasti toiselle hypylle. Rata meni suht ok, kontakteilla ei ollut palkkaa odottamassa, vaan kävin heittämässä muutaman namin kun Bugi pysähtyi ja sitten jatkettiin matkaa. Pitäisi vielä kokeilla Bugilla tuo pituuden jälkeinen kuvio jaakotuksella, sitä en ehtinyt kokeilla.

Pujottelussa ensimmäiseen onnistuneeseen meni noin 8 toistoa, sitten puolet vähemmän ja viimeinen meni jo toisella yrityksellä. (Tässä harjoituksessa siis koira tekee itse, minä jään odottelemaan keppien alkupäähän)

Leikkimisestä huomasin että optimi on kun heitän leluja kaksi kertaa eri suuntiin, sitten otan sen kädessä olevaan leluun. Pitempi heittely saa sen jo väsymään leikkiin. Nyt kun Bugilla (minulla?) ei ole painetta siitä että pitäisi repiä lelua niin se onkin yllättäen alkanutkin repiä sitä ihan kivasti! Kovin monen leikkimisen jälkeen Bugikin väsyy, eikä halua enää mennä lelun perään, olen myös ollut huomaavinani että sillä on huono kunto. Tarkoituksena olisikin nyt ostaa pyörä ja springeri että päästään vähän pyörälenkeillekin.

No comments: