Wednesday, September 30, 2009

Seuran treenit 30.9.09


Kylläpä oli haastava rata meille tällä kertaa. Tai ei niinkään itse suorituksellisesti, mutta rataantutustumisessa mulla oli miljoona eri vaihtoehtoa joka kohtaan, ja lopulta taisin suorittaa ne ihan muulla tavalla.

Nyt tuntuu siltä että joka harjoituskerta yhteistyö Bugin kanssa paranee, vaikkei virhesaldo välttämättä olekaan laskenut. Yhdessä tekemisen meininki ja vire on pysynyt kuitenkin koko harkan ajan hyvin yllä, ja se on pääasia.

Alussa yritin ohjata kepit oikealta puolelta ja kokeilla miten vedättäminen onnistuu. Noh, olin itse täysin epävarma mitä teen, joten koirakin sitten vaan sujahteli ekasta keppivälistä sisään ja laukkasi loput keppien vieressä. Otin pariin kertaan pelkät kepit jotka onnistuivatkin kivasti ja sitten alusta, mutta nyt ohjasin Bugin kepeille sisään avokulmasta, ja leikkasin sen takaa keppien toiselle puolelle. Aivan upeasti se pysyi kepeillä sisällä ja meni ihan loppuun asti vaikka putkikin oli minun puolellani!

Jounin vinkki siitä että pitää ehtiä ennen koiraa putken vasemmalle puolelle jotta se kääntyy oikeaan suuntaan onnistui hyvin (koska Bugi pujotteli loppuun asti vaikka jättäydyin sen jälkeen, jihaa!).

Kakkosputkesta ulostulo pyrki vähän kaartamaan, mutta saatiin sitäkin pienemmäksi kun käänsin kropan jo menosuuntaan koiran mennessä putkeen sisälle.

Hypyn 9 jälkeinen käännös oli ihan optimi kun pidin mielessä Niinun sanat siitä että pitää luottaa koiraan ja vaan lähteä seuraavaa estettä kohden. Siinä määrin että huomasin olevani jo esteellä 10 enkä enää tiennyt mitä tehdä. Noh, yleisön vinkkejä noudattaen pidin rintamasuuntani avoimena koiraa kohden jolloin sain sen hypyn 10 toiselle puolelle jolloin tein itse jaakotuksen (huom, minä!) ja ohjasin Bugin viimeiselle hypylle. Tällä tavalla kaarrokset olivat tosi lyhyitä ja tunnuin ehtivän hyvin joka hypylle.

Toisella puolella oli neljä hyppyä rinnakkain, niissä olisi pitänyt tehdä välistävetoja, mutta meille riitti ihan tavallinen pujottelu hypyltä toiselle. Viimeisellä hypyllä olisi pitänyt kaartaa takaisin toiseksi viimeiselle, mutta en saanut millään Bugia käännettyä kunnolla vaan se teki piiiiiitkän kaarroksen. Tuosta pitää kysellä valmentajalta että mitä siinä pitää tehdä jotta saa koiran takaisin hypylle.

No comments: