Wednesday, November 4, 2009

Niistoa, jaakotusta ja sylkkäriä

- Niisto/ihmisnuoli alkeisharjoittelua, kylläpä tuntui omituiselta. Käsi ei millään pysynyt vetämässä koiraa kun jalkojen olisi pitänyt lähteä alta pois. Bugi kääntyi tosi herkästi liian aikaisin, ennen hyppyä.

- Jaakotuksessa käsien käyttö selvensi paljon yleistä ohjausmetodin johdonmukaisuutta. En ole paljon jaakotuksia tehnyt kun tuntui etten saa niitä toimimaan, mutta näin tehtynä ne toimivat Bugilla hienosti. Pitää vaan muistaa lähteä liikkeelle ajoissa, eikä jäädä kökkimään paikoilleen.

- Sylkkäriä oon tehnyt vähän enemmän, mutta sitäkin vähän sillä se ei oikein Viljolla koskaan toiminut. Bugi kääntyi oikein kivasti, mutta jotenkin tuntui että mulla oli jalkojen asento hukassa ja siirsin aina epäloogista jalkaa. Harjoitusta harjoitusta vaan!

- Pujotteluharkassa ensin Bugi meni keppien ohi kun olin niiden tasalla. Muurin jälkeen voi kyllä olla ettei sillä ollutkaan tarpeeksi aikaa saada itseään väännetyksi kepeille. Uusintakerralla kun olin itse pari metriä ennen keppejä, meni hyvin molemmilta puolilta. Pystyin myös olemaan vastaanottamassa putken jälkeen kepeillä noin kolmannessa välissä, ja kunhan "lasersäteeni" osoitti ekaan väliin, enkä lähtenyt rynnimään liian aikaisin itse, Bugi meni hienosti. Ja vedätyskin onnistui.

- Hyppysuoralla (-väärällä) koiran rinnalla juokseminen onnistui hyvin , lähettää sitä ei pystynyt kuin yhden esteen takaa putkelle.

- Bugin keskittyminen on vielä huonoa, jos ihan vieressä menee koira lujaa ja kiihkeästi, se helposti lähtee sinnepäin. Pitää yrittää palkata useammin tällaisissa tilanteissa.

- Mia huomasi että Bugi istuu p****reikänsä päällä, ei takajalkojensa päällä kuten normaalit koirat. Ja tosi on, nyt kun sitä on tarkkaillut niin ne takajalat sojottaa istuessa sivulle ja eteen, vaikka kuinka yrittäisin saada sitä istumaan ryhdikkäästi. Toivottavasti fyssarilla on tähän jotain vinkkiä.

- Itsenäisessä treenissä (pituudella kääntyminen), koiraa kohti kääntyminen juuri ennen pituutta, ja sen jälkeen leikkaaminen, käänsi Bugin todella tiukasti. Sen sijaan takaaleikkausta en meinanut millään saada lyhyeksi, kunnes Jouni ja Elina tulivat katsomaan mitä teen. Heidän neuvojensa mukaan kun tein "lapiointiliikkeen" ennen takaaleikkausta ja leikkasin lähempänä estettä, tuli kaarroksesta inhimillisen pituinen.

No comments: