Sunday, August 30, 2009

Hiiden Haukujen kisat 29.8.

Ekalle radalle lähtiessä olin päättänyt vaihtaa "sloganin" (henkisen valmennuksen kurssilta opittua) entisestä "nyt rokataan" uuteen "nyt et kyllä kuseta" -iskulauseeseen. Olin oikein tyytyväinen rataan kokonaisuudessaan, mitä nyt muutama ohijuoksu tuli. Tulos: 10.

Positiiviset:
- Vire oli hyvä molemmilla ja uusi slogan toimi hyvin pitäessään minut skarppina.
- Rutiinit ennen rataa alkavat muodostua Buginkin kanssa.
- Musiikin kuuntelu rataantutustumisessa ja omaa vuoroa odottaessa toimii hyvin. Saa keskittyä ihan rauhassa kun on kuulokkeet korvissa ;)
- Päätin ennen rataa murahtaa kontaktiesteillä ennen kontaktikäskyä, jos vaikka tämä CPUlla toimiva kikka toimisi myös Bugilla muistuttavana elementtinä että jotain tarttis tehdä esteen lopussa. Ja se toimi!! Aivan uskomattoman hyvin. Videolta katsottuna koira ei edes hätkähdä, vaan häntäkin heiluu koko esteen suorituksen ajan. Todennäköisesti se on kisassa niin paljon suuremmassa vireessä ettei pieni muistutus haittaa.
- Kepit meni hyvin.
- Bugia pystyy kivasti "heittelemään" eri suuntiin sen ollessa mun edessä, tämä on tosi mukava piirre verrattuna muihin ohjaamiini koiriin.
- Keinu suoritettiin taas ihan optimisti, videolta näkyy kun koiran kuono käy maassa.

Kehitettävät:
- Esteet eivät olleet loogisessa suorituskulmissa jotenolisi pitänyt tajuta/ehtiä näyttää koko ajan tarkasti seuraava este. Nyt Bugi ehti mennä parin esteen ohi kun en tajunut ottaa vastaisella jo edellisellä esteellä.
- Varasti aavistuksen verran lähdössä.

Toiselle radalle lähtiessä oli varmaan sekä koiralla että ohjaajalla jo vähän väsy. Ainakin tuntui siltä että Bugi ei enää keskittynyt kunnolla, tai sitten ohjaajalla ei vaan pysynyt pakka enää koossa. Tulos: HYL.

Positiiviset:
- Kontaktiesteet onnistuivat taas hyvin, tosin Bugi ei ihan odottanut vapautuslupaa.
- Alun vaikeahko estesarja keinulle asti meni kivasti.

Kehitettävät:
- Pujottelusta lähti taas 2 kertaa liian aikaisin, otin sitten vaan lähtökohdasta uudestaan kun oli jo hylly alla.
- Vielä enemmän esteiden ohijuoksuja.
- Tuli hankalassa kulmassa kepeille joten ekalla kerralla juoksi ohi.
- Toisen radan syndrooma? Miten saada oma vire myös toiselle radalle parhaaksi mahdolliseksi?

No comments: