Wednesday, August 19, 2009

Kontakteja ja keppejä (ja sivuetäisyyttä)

Nyt tuntuu siltä että jotain on loksahtanut mun ja Bugin yhteistyössä. Leikittämisstrategian vaihto on selvästi vapauttanut Bugin tekemään iloisemmin ja suuremmalla yhteistyöhalukkuudella. Bugi jopa seurasi minua halukkaasti ja oma-aloitteisesti silmiin katsoen siirtymätaipaleella puomin päästä toiseen. Wohoo!!!! (Aiemmin se on kaahottanut itsekseen ympäri kenttää.)

Ensin otin kepin kertausta, pelkät kepit helposta lähestymisestä. Meni hyvin sisään, mutta lähti liian aikaisin eteenpäin. Uusinnalla ok. Palkka kahden samanlaisen karvalelun heittelyä vastakkaisiin suuntiin ja lopuksi Bugi sai kanniskella toista kunnes pudotti sen.

Sitten suora lähestyminen hyppy-hyppy-kepit. Ekalla kerralla oli menossa, mutta kun lähdin itse juuri sillä hetkellä liikkeelle, väisti ja meni ohi. Tuota pitää harjoitella ettei se olisi niin häiriöherkkä. Seuraavat kerrat meni hyvin kun itse odotin että koira oli kepeillä, ja sitten vasta lähdin liikkeelle.

Kontaktiharjoituksena heitin lelua (ei karvalelu vaan vähäarvoisempi) koiran ohi kun se oli pysähtyneenä kontaktille. Hyvin pysyi, toistot molemmin puolin. Seuraavaksi pitää heittää se kun se on menossa asentoonsa, ja katsoa pitääkö kontakti vielä sittenkin.

Tauon jälkeen otin vielä yhdellä hypyllä sivuetäisyyttä. Targetti ja nami hypyn toiselle puolelle, koira istumaan hypyn eteen ja minä otin sivuetäisyyttä. Kylläpäs oli vaikea saada koira katsomaan hypylle ja suorittamaan este! Bugi jäi vaan tuijottamaan minua ja kun ei tiennyt mitä tehdä, pisti yleensä maata. Tätä pitää harjoitella lisää, ei ihmekkään ettei se kisoissakaan hakeudu hypyille kun ei tuotakaan ole harjoiteltu lainkaan.

No comments: