Monday, June 8, 2009

Koiran kaappaus ja treenausta

Koska Viljo on pitkällä sairaslomalla piti saada joku varakoira hetimiten. Onneksi noissa omissa riittää valittavaa joten kennelpoika sai luopua omastaan "yhteisen hyväksi" ;D.

Tarkoitus olisi kisata Bugilla Klagissa, ja treenisuunnitelmat on jo tehty tätä silmälläpitäen. Lainasin Bugia jo valmennusryhmän treeneihin kun oli mahdollista saada Laamasen Mian mielipiteet koiran nykytasosta ja kehityskohteista. Ja tässä niitä:

- Lisää leikkiä ja leikkimisen opettelua (sama kuin Viljolla). Leikiten lähtöön!
- Kontaktitreeniä ja erityisesti vapautussanan opettelua (sama kuin Viljolla)
- Bugi vaatii erityisen iloista ja tremppaavaa ohjausta, tai sen itsetunto laskee --> vire laskee --> sijaiskäytöksiä (lähes sama kuin Viljolla), jos en kehu, Bugi tulkitsee tehneensä virheen ja keskeyttää tekemisen
- Eteenlähetystä harjoiteltava paljon, nyt ei lähde yhtään etenemään itsekseen, ei edes vaikka joku olisi edessä palkaamassa (melkein sama kuin Viljolla, Viljolla ei tosin noin pahana)

....huomaako joku tässä jonkun trendin? Noh, nyt on treenisuunnitelma tosiaan tehty, ehkä tästä lähtee tämänkin ohjaajan kehittyminen käyntiin.

Tänään oli uuden treenielämän ensimmäinen päivä ja ainakin tämä alkoi tehokkaasti. Aamupäivällä tarkastelin Bugin takapään käyttöä kaatamalla tikapuut maahan ja kävelyttämällä sitä hihnassa tikapuitten yli. Käytti ihan tehokkaasti takapäätään. Sitten sivukentällä vähän paikallaoloharjoituksia kontakteja silmälläpitäen, Bugille näyttää olevan vielä tosi epäselvää milloin saa lähteä (lähtee helposti liikkeestä). Sen jälkeen aloitin kertaamaan keppejä uuden 2x2 menetelmän mukaan. Hakeutui ihan helposti ekasta setistä. Koko ajan harjoiteltiin myös leikkiä.

Päivällä otettiin toinen sessio 2x2 pujottelua, nyt testattiin oliko koiralla halua mennä setistä läpi. Olihan sillä. Tosin tein hieman liian pitkään jolloin Bugilla hiipui loppuvaiheessa leikkihalut (tuli epävarmaksi?). Muutama tunti tästä otin päivän kolmannen session jolloin käänsin setin klo 2 ja 8 asentoon. Tästäkin Bugi hakeutui kivasti ja hyvällä draivilla.

Illalla vielä Viljon hieronnan jälkeen Rakkibaarissa Terhin kanssa treenejä. Keskityttiin ihan perusjuttuihin, siihen että Bugi lähtee hakemaan palkkansa muualtakin kuin minulta. Tosi hyvin Bugi hokasi että Terhillä oli namilaukkulelu, pääsin jo lähettämään sitä parin hypyn päästä. Koko ajan myös olen yrittänyt opettaa sitä että kun pidetään pannasta kiinni, tulee jotain kivaa ja Bugilla olisi draivi eteenpäin. Myös kotona ruokakupilla teen tätä, tosin silloin niskasta kiinni pitäen. Otin myös paikallaolotreenejä, nyt pääsin jo juoksemaan ja tekemään valssin ilman että koira heti lähtee.

Vielä viimeiseksi 2x2 pujottelun viimeisen session kertausta ja vahvistamista eri kulmista. Koska kaikki nämä harkat olivat tosi lyhkäisiä (Terhi otti Tillillä aina väliin omia juttuja), pysyi Bugillakin vire tosi kivasti yllä, ja se oli loppuun asti kiinni narulelussa innokkaasti.

Tästä sitten vaan eteenpäin, huomenna otetaan uudet sessiot 2x2 pujottelussa, sekä aloitetaan koiralle peruuttamisen opettaminen.

1 comment:

Anonymous said...

Kiitos, että vilpitön pyrkimys puhua tästä. Tunnen erittäin vahva siitä ja haluaisit lukea enemmän. Jos se on OK, kun sinua saavuttamaan ylimääräistä laaja viisautta, ehkä sinun mieli tee ylimääräisiä vastaavaa artikkelia tämän yhden kanssa lisätietoa? Se on erittäin käyttökelpoinen ja hyödyllinen minulle ja ystävilleni.