Saturday, June 27, 2009

Rataharkkaa

Tajusin tuossa eilen että täytyisi varmaan tehdä jonkinasteista ohjausharkkaakin tässä ennen matkalle lähtöä joten ampaisin kentälle eilen illalla ajatuksena tehdä ihan yksinkertaisia juttuja, kuten keinua, rengasta, sekä putkea A:n ja puomin alla. Nämä yhdistin sitten kuuteen keppiin.

Kaarrokset olivat aika hirveitä ennenkuin sain itseni ajoitettua oikein. Vähän oli vaikeuksia saada Bugia Aa:lla putkeen eikä kontaktiesteelle. Ja ne keppien sisäänmenot... joopajoo. Ei ainakaan tällä hetkellä oikein vakuuttaneet.

Tänään kävin tekemässä sylkkäri- ja takaaleikkausharkkaa ja nyt otin 12 keppiä mukaan rataan (suora lähestyminen). Iloisesti laukaten ohi kun tultiin vauhdilla kepeille. Jäin tympiintyneenä seisomaan hiljaa paikalleni niin mitä tekee koira? Kaartaa takaisin yhtä iloisesti laukaten ja tekee täydelliset kepit! Mitä ihmettä tuostakin pitäisi ajatella? Ettei se (koira vai ohjaaja?) vaan pysty ajattelemaan samaan aikaan vauhdin kanssa? Toiseen suuntaan tehdessä (umpikulma) Bugi meni hyvin sisään, mutta kaksi kertaa tuli ennen viimeistä porttia ulos. Ei kestä vedätystä näköjään.

Noniin, piti sitten käydä vielä treenaamassa niitä keppejä. Avasin ensimmäistä porttia hieman, väliin 6 keppiä suoraan, sitten avastin vielä kahta viimeistä keppiä hieman. Sitten otettiin vauhtia kahden hypyn ja putken kautta. Yllättäen näin homma onnistuikin, varmaan kuudesta toistosta vain yksi ohijuoksu (kun olin koiran edellä ja liikuin samaan aikaan).

Kepit meni niin hyvin että päätin ottaa vielä puomilla kontaktiasentoa ja pysymistä. Jo0.... olis pitänyt jättää ottamatta. Aluksi meni hyvin mutta sitten homma jotenkin lipsahti siihen että nostin Bugin takaisin kontaktille kun se karkasi siitä. Ja sitähän se ei kestä vaan alkaa kyyristelemään, ryömimään ja väistämään (tässä noi meidän terriirit on niin kivoja kun tuollainen ei niitä varsinaisesti hetkauta, vaikka tietty yritän niittenkin kanssa välttää tuollaisia "pakkokeinoja"). Lopetin sitten yhden onnistuneen suorituksen jälkeen ja nyt pitää miettiä hetki miten tästä jatketaan...

No comments: