Saturday, July 18, 2009

Hajanaisia treenejä sekä epiksiä

Viimeiseen kolmeen viikkoon olen treenanut vain hajanaisesti, juuri ennen matkalle lähtöä käytiin Mäntsälässä epiksissä, joissa päälimmäinen mielikuva oli "kovaa mentiin ja kontakteista ei tietoakaan". Toisaalta toisillä meni vielä huonommin sillä Bugi tuli loppujenlopuksi kolmanneksi.

Uusinnassa otinkin naksun käyttöön sekä palautin Bugin sekä Aa:lla että puomilla sekä palkkasin naksulla ja namilla oikeasta paikasta. Pitää ehdottomasti käydä niin monessa epiksessä kuin mahdollista jotta saa palkattua myös kisatilanteessa kontakteja.

Matkalla oli kontaktikapistus mukana, sillä otin ihan muutaman kerran toistoja. Bugi meni suhteellisen hyvin (ei aina, mutta suurimmalta osin) oikeaan paikkaan oli targettia tai ei, mutta kun menin odottamaan kapistuksen eteen jo valmiiksi, homma hajosikin täysin, ja Bugi laukkasi suoraa kapistuksen yli. Selkeästi se ei siis vielä ymmärrä mitä siltä halutaan.

Klagiin en sitten päässyt kummallakaan koiralla sillä Pajulla alkoi juoksu jo ennen matkaa ja Bugilla matkan aikana. Kotiin päästyä olen käynyt muutaman kerran kentällä, toisella kerralla teemana oli takaakierto ja kepeillemenot putkista (90 asteen kulmissa kepeille). Takaakierto onnistui yllättäen tosi hyvin (en tiennyt osaako Bugi tätä), sekä kepeille meno vauhdissa avokulmasta. Umpikulmaan ei Bugi meinanut millään osua, annoin sen yrittää monen monta kertaa, ja lopulta se hidasti niin että ehti taipumaan myös toiseen väliin. Hurja palkka ja lopetus. Tauon jälkeen otin uudestaan saman kulman ja se meni hienosti.

Tänään kertasin kontakteja Aa:lla ja puomilla, ja kyllä se lipsuu ja valuu... Tästä sisuuntuneena (sekä kennelpojan kehoituksesta) tein nyt Bugille samanlaisen 2 viikon treenisuunnitelman kuin oli 2x2 kepeillekin. Jos ei kontaktit tuolla harjoitusohjelmalla parane niin sitten on lähdettävä viisaampien puheille.

No comments: