Tuesday, July 21, 2009

Kontaktitreenit 3. päivä

Nyt tuntuu että Bugilla on tapahtunut aivoissa oivallus kontaktipaikan suhteen sillä tänään se teki viidestä toistosta viisi oikein, ja pari kertaa pääsin antamaan myös jackpotin. Nyt pitää vaan keskittyä siihen että oma liike tms. ei vaikuta asentoon tai sen pysyvyyteen.

Ohjausteemana oli välistävedot ja jos ne ovat mulle hankalia Viljon kanssa niin ne on mahdottomia Bugin vauhdilla. Hartialinja ei vaan käänny tarpeeksi, tai sitten jos saan jalat toimimaan niin yläkroppa unohtuu. Bugilla on myös taipumusta laukkailla pitkillä laukoilla joten sen kaarteet ovat mahdottoman isot, joten otin ihan vain ekaa välistävetoa (oli peräkkäin kolme) ja palkkasin eteeni. Hieman saatiin kaarroksia pienemmiksi.

Lopuksi vielä oli tarkoitus tehdä kerran kontaktiharjoitus ja palkata isosti, mutta ennen tätä tuli hanaluudeksi saada koira haltuun sen verran että olisin saanut sen käskystä lähetetyksi kapistukselle. Bugi joko varasti sinne itse (ei palkkaa) tai muuten vaan laukkaili ympäriinsä eikä ollut huomaavinaan leikkiyrityksiäni. Raivostuttavaa! Loppujen lopuksi sain sen taistelemaan kanssani ja lähetin kapistukselle, Bugi teki kontaktin ihan ok, ja palkkasin ja lopetettiin.

Ensi kerralla täytyy pyytää Terhiä astumaan hajareisin kapistuksen eteen jos Bugi lähtee sinne ilman lupaa.

Illalla on vielä valmennusryhmän treenit, siellä ajattelin tehdä lyhyitä ohjauskuvioita (toivottavasti) hyvällä draivilla.

Illalla: Tehtiin sunnuntain karsintarataa, itse otin Bugilla pätkissä niin että lopetin ennen Aata ja puomia. Heti alussa tuli ongelmia toisella hypyllä joka oli poikittain suoraan ekaa hyppyä kohden niin ettei koira nähnyt sitä tullessaan hypylle. Bugi ei kertakaikkiaan tajunut sitä, meni joko alta tai suoraan ohi. Tein varmaankin siinä jotain outoa, mutta pitää harjoitella noitakin. Välistäveto tämän hypyn jälkeen meni sentään oikein. Kepeille mentiin niin että keinulta käännyttiin takaisin tulosuuntaan kepeille. Bugi yritti pari-kolme kertaa mahtua kääntymään toiseen väliin ennenkuin onnistui. Vielä tiukempi käännös hypyllä oli myös tosi hankala saada onnistumaan ilman laaaaajaaaaa kieppiä, noita pitää ehdottomasti harjoitella. Draivi oli kiva ja odotellessa yritin opettaa Bugia olemaan rauhassa radan reunalla kun radalla menee koiria. Onnistuinkin niin pitkään kun nameja riitti, ja sitten laitoinkin koiran autoon haukkumaan.

No comments: