Monday, July 20, 2009

Kontaktitreenit 2. päivä

Tänään aamutreenit pidettiin Rakkibaarissa, ja juuri treenin ajaksi alkoi kova vesisade. Noh, sehän ei ahkeria treenaajia haitannut vaan se otettiin vain hienona uutena häiriötekijänä. Eipä vesisade koiria haitannut yhtään, eikä kyllä ohjaajiakaan koska muuten oli niin lämmin.

Aloitimme kontaktikapistuksen kanssa, muuten sama kuin eilen mutta targetille kontaktikapistuksen kautta. Sen verran muutettiin kaavaa että Terhi klikkasi ekasta nenäkosketuksesta targettiin, sitten palkkasi joka kerta kun Bugi koski targettiin seisten oikeassa paikassa. Ensin tietenkin kuumennettiin koiraa hyvään draiviin, ja sitten päästettiin irti suorittamaan kapistus ja syöksymään targetille. Tämä onnistui aivan loistavasti, tosin silloin tällöin huomasin että Bugilla oli taas toinen takajalka valunut maahan (yleensä se palkkaajan kauimmaisella sivulla oleva). Tähän pitää jotenkin kiinnittää nyt huomiota.

Vaikeutena oli nyt saada Bugi lähtemään minun luokseni leikkimään, kun namit ja palkkaaja olikin siellä kontaktin päädyssä odottamassa. Huomasin myös että olimme hypänneet suunnitelmassa päivään 4, eli tein ohitukset ja ohjausliikkeet juosten (suunnitelmassa oli kävellen). Noh, nytpä jää pari päivää aikaa vahvistaa koiran paikkaa ihan kaikenlaisilla ohjauskuvioilla.

Ohjaustreeninä tehtiin yksinkertaista kolmen hypyn, putken mutkalla ja pujottelun sarjaa. Jostain kumman syystä kun sanoin Bugille pujottelukäskyn, se lähti keppien suuntaan, mutta viime hetkellä kääntyi siitä sivuun ja laukkasi ympyrän. Uudestaan tullessa kepeille se teki ne ihan hyvin. Päättelimme että sillä tuli rimakauhu, jolloin se huomasi tulleensa kepeille liian lujaa (ei olisi päässyt kääntymään oikeaan väliin) ja sen tähden teki tuon kiepin. Saatiin kyllä sitten lopussa pari ihan hyvääkin kepeille menoa, tosin Bugi tuli siihen nyt selkeästi hallitummin.

Illalla vielä toiset kontaktitreenit.

Illalla: Toistettiin mitä aamulla oltiin tehty, mutta jostain syystä Bugin suoritus oli paaaljon huolimattomampi. Jotenkin se vaikutti menevän enemmän draivilla, ja siitä johtui ettei se enää pysähtynytkään targetille, vaan ainakin takajalat heilahti yli vaikka nenä olis koskettanutkin targettia. Hyvä niin, sillä se kertoo ihan selkeästi ettei paikka ja sinne meneminen ole ollut ihan selvä ja nyt on todella hyvä mahdollisuus saada se koulutettua (toivottavasti). Kun naksua ja palkkaa vaan ei alkanut kuulua huolimattomista roiskaisuista, kaksi viimeistä suoritusta olivat jo hyviä (toiseksi viimeinen muistutti jo melkein mielessäni siintävää "täydellistä" alastuloa, tosin kestoltaan se ei ollut hirveän pitkä). Itseäni harmittaa vaan etten tajunut palkata jackpotilla sitä toiseksi viimeistä suoritusta. Täytyy yrittää pitää jackpotilla palkkaus mielessä huomisissa harkoissa.

No comments: