Sunday, July 19, 2009

Kontaktitreenit 1. päivä

Tein intensiivitreenisuunnitelman seuraavaksi kahdeksi viikoksi pujottelutreenien mukaisesti. Tänään oli treenien eka päivä ja harjoittelimme targettikosketusta nenällä. Bugihan osaa tämän jo, joten nyt keskityttiin siihen että koira oli koko ajan korkeassa vireessä (leikittämällä).

Ekan session Bugi meni ihan ok, tosin valitsemani targetti (pringlespurkin kansi) oli hieman liian huomaamaton hiekkakentällä joten sen etsimiseen meni aina hetki. Vire oli kuitenkin hyvä. Terhi avusti klikkaamalla ja palkkaamalla targetille namilla (hän näki paremmin oikean kosketuksen) ja minä keskityin koiran vireen ylläpitämiseen leikittämällä aina kun kutsuin sen pois targetilta. Kestoa ei vielä lisätty lainkaan.

Välissä tehtiin takaaleikkausharjotus, ja tässä huomasi kuinka mahdottoman ajoissa nopeaa koiraa tulee ohjata takaaleikkaukseen jotta se kääntyy optimaalisesti. Tätä pitää tehdä lisää, vaikka viimeinen toisto menikin ihan optimaalisesti.

Tauon jälkeen otettiin uudestaan ruohokentällä targetin kosketusta. Mutta nyt kävikin niin että Bugi kyllä hakeutui targetille, mutta ei sieltä halunut tulla pois leikkimään kanssani. Bugin viretaso olikin päässyt laskemaan niin että se vaan haahuili targetille tai sitten muuten vaan ympäriinsä. Otin Terhin kehoituksesta Bugin kiinni, ja leikin Tillillä hetken aikaa. Buginhan hurjastui tästä kummasti ja päätti että ehkä on sittenkin mukavampaa olla itse leikkimässä kuin katsella toisten leikkiä. Nyt taas hankaluudeksi tuli se etten meinanut saada Bugia pois targetilta, vaan se tarjosi kestoa. Vasta kun Terhi astui targetin päälle suostui Bugi tulemaan luokseni leikkimään, jonka se kyllä sitten tekikin ihan kivasti. Tästä pitää jatkaa illalla, tosin ajattelin harjoitella kestoa käsikosketuksen kanssa tässä päivällä.

Käsikosketukset kestolla: pari sessiota, kestoa sain pariin sekuntiin, sen jälkeen alkaa kauhia häsellys tassujen kanssa. Tarttee tuosta edetä tosi varovasti.

Illalla vielä takaaleikkausta toiseen suuntaan (ihan ok, tosin ohjaaja oli vähän väsy ja lepsu), ja targetille menoharkassa ei tietoakaan mistään haahuilusta tai tule-käskyn tottelematta jättämisestä, jihuu! Otin kestoa niin että kun koira oli tarketilla syömässä Terhin antamaa namia, sanoin odota ja tulin palkkamaan. Sitten kutsuin koiran pois. Näin tehtynä meni ihan ok.

No comments: